使用帮助 设为首页 收藏本站

首页 > 资讯信息 > 园林景观 > Garden for Sales Gallery / TROP陡峭的惊喜路径 > 正文

Garden for Sales Gallery / TROP陡峭的惊喜路径
来源:网络 发布日期:2014-7-21 发布者:园林网采编部 点击数: 文章字体:

泰国景观事务所TROP在泰国芭提雅楼价最高地段的某会所与海滩之间的狭窄陡峭路段上创造出一条充满惊喜的路径。



2012年,TROP事务所接到一个委托需要在不到一个月的时间在这个城市最高楼价地区设计一个景观。当设计完成后,开发商用了不到两月时间建起一切:建筑,景观,室内。


芭提雅是理想的旅游之地,当地物价低廉,距离曼谷也仅仅两小时车程。设计目标需要为购买者留下深刻印象。场地条件分成两种:一种高出海滩12米的平坦高地,一种是从高地到海滩的陡峭狭窄路段。这个会所会与城市灯红酒绿生活与安静的住区区之间,它吸引游客前往到这个销售展示空间中。会所与海滩之间的联系十分陡峭,不太好布局功能区,因此设计师将这条路径处理得非常干净,看向海滩的视野没有受到任何阻挡。整洁波折的混凝土种植槽限定出道路和草坪的界线。人们在这里经过会发现很多有趣的细节,从而减慢速度,享受惊喜。由于海滩是公共长差,因此设计师并没有用过多的笔墨,仅仅清洗了沙地。再骗原生态的海滩上,游客右望可以看见古老的庙宇。当他们累了返回的时候,他们会看见这座斜坡是一个绿色的,郁郁葱葱的大坡。


非常感谢T.R.O.P : terrains + open space将英文介绍和项目图片授权gooood发行。


Appreciation towards T.R.O.P : terrains + open space for providing the following description:



Project Name: Pause Court and The Lawn Hill : Garden for Sales Gallery @ Baan Plai Haad by Sansiri
Completion Date: November 2012
Location: Pattaya, Thailand
Landscape area: approx. 2,400 sqm.
Client: Sansiri PLC
Landscape Design Company: TROP Co.Ltd (TROP : terrains + open space)
Project Director: Pok Kobkongsanti
Project Designer: Paisit Viratigul
Project Team: Chatchawan Banjongsiri
Architect : The Steven Leach Group
Photographer: Pirak Anurakyawachon



In 2012, TROP got a commission from Sansiri PLC, to design a garden for Sales Gallery of a new residential project, Baan Plai Haad (House at the end of the beach).


The task was quite simple, to create something nice and green with a limited budget and super tight schedule. We got less than a month to work from the conceptual design to construction documentation stage, and another 2 months for our contractors to build everything, architecture, interior and landscape.


Located in Pattaya, Thailand's perfect destination for low-budget travelers, Baan Plai Haad will be one of the highest priced residential projects in town. Basically our goal is to impress all potential buyers when they visit the site. However, compared to other beachside residential projects nearby, our site is quite a hard thing to sell. The site consists of 2 different characteristic terrains. The First and bigger part is quite flat, locating on top of a small hill, about 12 meters above the beach. The second part is a long, narrow and steep "tube-like" space that connects the flat land and the beach together.


Following the geography, our garden is separated into 2 zones, "Pause Court" and "The Lawn Hill".


Just 2 hours drive from Bangkok, Pattaya has been very popular for tourists. Without proper control, the city has transformed into a chaotic commercial town. People can get real tired only by driving through the city. Its beaches are also occupied by nightclubs and bars, with bar girls hanging outside all day and all night. We created "Pause Court" as the buffering space between those crazy surroundings and our serene residential area. A series of hedges are strategically located, creating layers of screening between our site and outside world. Once visitors pass through these green layers, an unexpected "Hill" installation are there to welcome them to the sales gallery space.


The Lawn Hill is a transitional space between the gallery and the beach. With its steep terrains, it is hard to use as function area. Instead of filling or cutting the existing landscape, we decide to use and demonstrate what we already have, the slope. A narrow pathway and staircase are located next to the boundary wall, leaving the rest as a huge green hill. Lawn is used in order to create clean land form, allowing visitors to have a better view of the small beach below. A series of small pockets are added along the path. We encourage people to spend time at the Lawn Hill, instead of just passing by to the beach. As a result, visitors tend to use the Lawn Hill as their resting space before reaching their destination, the beach. Children would run up and down the slope, while parents lie down and enjoy the moment of this surprised space.


The beach itself is actually public property. However, we did clean it up and add nicer sand for more comfortable experience. Intentionally, we did not create any design element here. Just looking to the right, we already have an amazing temple at the
opposite end of the beach for our visitors to enjoy. Once they are tired of the sea view, looking back to the site, they will have another perception of the Lawn Hill. From this angle, it becomes a huge green facade covering the existing slope.




(来源网络,版权归原作者所有,仅供学习交流使用。)


分享到:

以下为赞助广告:
打印本文   返回顶部   关闭该页
网友评论
发表评论
热门资讯
赞助广告

广告位招租:250px*250px
联系QQ:80151327